Wolk - heupairbag

De Wolk® heupairbag biedt eerste hulp voor vallende ouderen.

Jaarlijks zijn er ruim 25.000 heupfracturen in Nederland. 50% van de ouderen die dit overkomt, wordt niet meer zo mobiel als voorheen. Nu is er gelukkig een slimme en onzichtbare heupbescherming die helpt heupfracturen te voorkomen.

Hoe werkt het?

Sensoren in de heupairbag meten 500x per seconde iedere beweging die je maakt en herkennen een val direct. Voordat je de grond raakt, wordt een airbag rond heup waarop je valt, opgeblazen zodat de val wordt verzacht. Een alarmeringssignaal met GPS-locatie wordt automatisch verstuurd naar je contactpersoon.

Voordelen:

  • Zelfvertrouwen: de angst om te vallen neemt af.
  • Val-alarm: als je valt, wordt dit direct gemeld bij je contactpersoon.
  • Onzichtbaar: de heupairbag is niet zichtbaar onder je kleding.
  • Wasbaar: de heupairbag kan in zijn geheel in de wasmachine en in de droger.

 

 

Meer informatie >> Wolk Heupairbag

N.B. dit product is momenteel niet fysiek tentoongesteld in Huis van Morgen.

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.