Wolk - heupairbag

De Wolk® heupairbag biedt eerste hulp voor vallende ouderen.

Jaarlijks zijn er ruim 25.000 heupfracturen in Nederland. 50% van de ouderen die dit overkomt, wordt niet meer zo mobiel als voorheen. Nu is er gelukkig een slimme en onzichtbare heupbescherming die helpt heupfracturen te voorkomen.

Hoe werkt het?

Sensoren in de heupairbag meten 500x per seconde iedere beweging die je maakt en herkennen een val direct. Voordat je de grond raakt, wordt een airbag rond heup waarop je valt, opgeblazen zodat de val wordt verzacht. Een alarmeringssignaal met GPS-locatie wordt automatisch verstuurd naar je contactpersoon.

Voordelen:

 • Zelfvertrouwen: de angst om te vallen neemt af.
 • Val-alarm: als je valt, wordt dit direct gemeld bij je contactpersoon.
 • Onzichtbaar: de heupairbag is niet zichtbaar onder je kleding.
 • Wasbaar: de heupairbag kan in zijn geheel in de wasmachine en in de droger.

 

 

Meer informatie >> Wolk Heupairbag

N.B. dit product is momenteel niet fysiek tentoongesteld in Huis van Morgen.

Andere interessante innovaties

 • Vivago - zorghorloge

  De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.