App Seeing Al, een handig hulpmiddel voor blinden en slechtzienden

Het lastige aan kunstmatige intelligentie is dat het moeilijk is om een concreet beeld te krijgen van wat er mogelijk is met de technologie. Tegelijkertijd is het juist nu de technologie zich zo snel ontwikkelt fijn om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. De app Seeing Al is daar een voorbeeld van.

Teksten voorlezen

De app Seeing AI gebruikt allerlei vormen van computer vision om te beschrijven wat de camera van je iPhone ziet. Je kunt Seeing AI bijvoorbeeld teksten laten voorlezen, waarbij je simpelweg de camera richt op de tekst en hij direct met voorlezen begint. Voor blinden en slechtzienden een handig hulpmiddel.

Seeing AI Scene

Nog veel indrukwekkender is de optie ‘Scene’. Hierbij maak je een foto en omschrijft de app wat hij ziet. Omdat de app Engels is, maar dat op zijn Nederlands probeert uit te spreken klinkt het een beetje raar, maar als je dat negeert is het indrukwekkend. De technologie is vergelijkbaar met het zoeken naar voorwerpen en landschappen in Google Photos, maar dan krijg je een directe omschrijving van wat je ziet.

Laatste berichten

  • ‘Het Vergeten Festival’ op 22 juni voor het eerst in Steenbergen

    Het feit dat er bij beginnende dementie liever gesproken wordt over ‘verwardheid’ geeft aan dat het taboe rond de ziekte nog niet is doorbroken. De werkgroep DementieVriendelijke gemeente Steenbergen (DVG) maakt het onderwerp voor iedereen toegankelijk tijdens ‘Het Vergeten Festival’ op zaterdag 22 juni in Steenbergen.

  • Terugkomdag testers personenalarmen

    Vandaag stond er terugkombijeenkomst op het programma, georganiseerd door onze stagiair Glenn, voor de vrijwilligers die enige tijd geleden verschillende personenalarmen testten in het kader van het MRE-project.

  • Obi is de robot die zelfstandig eten (weer) mogelijk maakt

    Ken je Obi al? Het is de nieuwste eetrobot op de markt. Obi is vriendelijk, intelligent en stijlvol. De functionele bediening is intuïtief en makkelijk aan te leren. In plaats van een beroep te moeten doen op een zorgprofessional of mantelzorger, helpt Obi je om zelfstandig te eten. In je eigen tempo, waar en wanneer jíj dat wilt.