App Seeing Al, een handig hulpmiddel voor blinden en slechtzienden

Het lastige aan kunstmatige intelligentie is dat het moeilijk is om een concreet beeld te krijgen van wat er mogelijk is met de technologie. Tegelijkertijd is het juist nu de technologie zich zo snel ontwikkelt fijn om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. De app Seeing Al is daar een voorbeeld van.

Teksten voorlezen

De app Seeing AI gebruikt allerlei vormen van computer vision om te beschrijven wat de camera van je iPhone ziet. Je kunt Seeing AI bijvoorbeeld teksten laten voorlezen, waarbij je simpelweg de camera richt op de tekst en hij direct met voorlezen begint. Voor blinden en slechtzienden een handig hulpmiddel.

Seeing AI Scene

Nog veel indrukwekkender is de optie ‘Scene’. Hierbij maak je een foto en omschrijft de app wat hij ziet. Omdat de app Engels is, maar dat op zijn Nederlands probeert uit te spreken klinkt het een beetje raar, maar als je dat negeert is het indrukwekkend. De technologie is vergelijkbaar met het zoeken naar voorwerpen en landschappen in Google Photos, maar dan krijg je een directe omschrijving van wat je ziet.

Laatste berichten

  • Lancering online keuzewijzer

    Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van hulpmiddelen en technologie in de thuiszorg? Zoveel, dat zorgprofessionals en cliënten door de bomen het bos niet meer zien. Daar komt nu verandering in met de officiële lancering van de Digitale keuzewijzer.

  • Testers gezocht voor nieuwe SOS/GPS alarmknop en horloge

    Vraagt u zich wel eens af waar uw zorgvrager zich bevindt? Dan is dit uw kans om hiervoor een innovatief hulpmiddel te testen. Geheel KOSTELOOS bovendien!

    Het product ziet eruit als een alarmknop of een horloge en werkt via GPS. Op deze manier kunt u op ieder gewenst moment nagaan waar uw zorgvrager is.