Gratis online training over omgaan met dementie

 

Ongeveer 270.000 Nederlanders hebben dementie. Alzheimer Nederland voorspelt dat dit aantal de komende 20 jaar zal verdubbelen. Het is voor de meeste mensen enorm confronterend als iemand in de nabije omgeving dementie krijgt en men weet niet goed hoe daarmee om te gaan. Dementerenden dreigen in een isolement terecht te komen als familie en vrienden uit ongemak wegblijven.

Dementievriendelijk

'Samen dementievriendelijk' biedt gratis online trainingen waarmee u in een paar minuten leert hoe u het beste om kunt gaan met iemand met dementie. Op straat, in je werksituatie of je sociale omgeving. Hulp bieden kan al iets heel kleins zijn. Als iedereen in zijn omgeving iets kan betekenen voor iemand met dementie, dan wordt de samenleving een stuk dementievriendelijker.

Doe mee met de gratis training. Klik hier!

 

 

 

Laatste berichten

  • Terugkomdag testers personenalarmen

    Vandaag stond er terugkombijeenkomst op het programma, georganiseerd door onze stagiair Glenn, voor de vrijwilligers die enige tijd geleden verschillende personenalarmen testten in het kader van het MRE-project.

  • Obi is de robot die zelfstandig eten (weer) mogelijk maakt

    Ken je Obi al? Het is de nieuwste eetrobot op de markt. Obi is vriendelijk, intelligent en stijlvol. De functionele bediening is intuïtief en makkelijk aan te leren. In plaats van een beroep te moeten doen op een zorgprofessional of mantelzorger, helpt Obi je om zelfstandig te eten. In je eigen tempo, waar en wanneer jíj dat wilt.

  • Lancering online keuzewijzer

    Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van hulpmiddelen en technologie in de thuiszorg? Zoveel, dat zorgprofessionals en cliënten door de bomen het bos niet meer zien. Daar komt nu verandering in met de officiële lancering van de Digitale keuzewijzer.