Gratis online training over omgaan met dementie

 

Ongeveer 270.000 Nederlanders hebben dementie. Alzheimer Nederland voorspelt dat dit aantal de komende 20 jaar zal verdubbelen. Het is voor de meeste mensen enorm confronterend als iemand in de nabije omgeving dementie krijgt en men weet niet goed hoe daarmee om te gaan. Dementerenden dreigen in een isolement terecht te komen als familie en vrienden uit ongemak wegblijven.

Dementievriendelijk

'Samen dementievriendelijk' biedt gratis online trainingen waarmee u in een paar minuten leert hoe u het beste om kunt gaan met iemand met dementie. Op straat, in je werksituatie of je sociale omgeving. Hulp bieden kan al iets heel kleins zijn. Als iedereen in zijn omgeving iets kan betekenen voor iemand met dementie, dan wordt de samenleving een stuk dementievriendelijker.

Doe mee met de gratis training. Klik hier!

 

 

 

Laatste berichten

 • Lancering online keuzewijzer

  Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van hulpmiddelen en technologie in de thuiszorg? Zoveel, dat zorgprofessionals en cliënten door de bomen het bos niet meer zien. Daar komt nu verandering in met de officiële lancering van de Digitale keuzewijzer.

 • Testers gezocht voor nieuwe SOS/GPS alarmknop en horloge

  Vraagt u zich wel eens af waar uw zorgvrager zich bevindt? Dan is dit uw kans om hiervoor een innovatief hulpmiddel te testen. Geheel KOSTELOOS bovendien!

  Het product ziet eruit als een alarmknop of een horloge en werkt via GPS. Op deze manier kunt u op ieder gewenst moment nagaan waar uw zorgvrager is.

 • Stagiair in beeld - Mina Coskun

  Mina is één van de studenten die op dit moment stage lopen bij Huis van Morgen. Ze is een vrolijke wervelwind die haar mannetje wel staat tussen haar collega-stagiairs. Ze stelt zichzelf graag aan u voor.