Gratis online training over omgaan met dementie

 

Ongeveer 270.000 Nederlanders hebben dementie. Alzheimer Nederland voorspelt dat dit aantal de komende 20 jaar zal verdubbelen. Het is voor de meeste mensen enorm confronterend als iemand in de nabije omgeving dementie krijgt en men weet niet goed hoe daarmee om te gaan. Dementerenden dreigen in een isolement terecht te komen als familie en vrienden uit ongemak wegblijven.

Dementievriendelijk

'Samen dementievriendelijk' biedt gratis online trainingen waarmee u in een paar minuten leert hoe u het beste om kunt gaan met iemand met dementie. Op straat, in je werksituatie of je sociale omgeving. Hulp bieden kan al iets heel kleins zijn. Als iedereen in zijn omgeving iets kan betekenen voor iemand met dementie, dan wordt de samenleving een stuk dementievriendelijker.

Doe mee met de gratis training. Klik hier!

 

 

 

Laatste berichten

  • Huis van Morgen gaat op tour

    Het Huis van Morgen wordt een mobiel huis en gaat rouleren tussen West-Brabantse gemeenten. De deelnemende gemeenten zorgen er om de beurt voor dat zo veel mogelijk mensen in staat worden gesteld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met innovatieve zorghulpmiddelen. Deze zomer verhuizen we van Roosendaal naar Bergen op Zoom.

  • Desinfectie als nieuwe norm

    Om goed voorbereid te zijn op het heropenen van scholen, winkels, theaters en alle andere publieke locaties, ontwikkelde All Art Design een mobiel Desinfecteer station. Een compact meubel met alle desinfecteerbenodigdheden in één.

  • Wij werken tijdelijk vanuit huis

    In het kader van 'Samen beschermen we de mensen om ons heen' is de locatie van het Huis van Morgen in Roosendaal tijdelijk niet te bezoeken.