MS Sherpa helpt om Multiple Sclerosis goed te monitoren

MS sherpa is een oplossing voor en door mensen met Multiple Sclerosis. Een kleine groep mensen van MS vereniging Nijmegen helpt al 2 jaar met het testen van de app in de dagelijkse praktijk. Dankzij hun inbreng is het mogelijk een app te maken die helpt om zelf alle toppen en dalen van het dagelijks leven met MS te kunnen managen.

Natuurlijk moet een medische app ook in samenwerking met MS specialisten zoals neurologen en MS-onderzoekers worden getest. Zo zijn ze heel ver met het opzetten van een groot onderzoek met de MS poli van het VUMc in Amsterdam. 

Zo werkt het:

Wat het leven met MS vooral heel lastig maakt, is het onvoorspelbare karakter van de ziekte. Wij zijn er van overtuigd dat we het verloop van de ziekte kunnen voorspellen, als we maar de goede gegevens verzamelen en de uitkomsten aan elkaar koppelen.

Met een slim computerprogramma berekenen we daarom hoe jouw MS zich gedraagt en zich ontwikkelt. Omdat onze software kan leren, is het mogelijk om patronen in jouw gegevens te herkennen en op basis daarvan voorspellingen te gaan doen over het verloop van jouw aandoening. Hierdoor wordt therapie op maat, jouw maat, echt mogelijk! De MS sherpa app geeft je hierdoor een duidelijk en betrouwbaar inzicht in hoe je er voor staat.

Meer informatie

Laatste berichten