Obi - de robot die zelfstandig eten mogelijk maakt

 

Ken je Obi al? Het is de nieuwste eetrobot op de markt. Obi is vriendelijk, intelligent en stijlvol. De functionele bediening is intuïtief en makkelijk aan te leren. In plaats van een beroep te moeten doen op een zorgprofessional of mantelzorger, helpt Obi je om zelfstandig te eten. In je eigen tempo, waar en wanneer jíj dat wilt. 

 

Mooi om te zien en eenvoudig in het gebruik

Obi bestaat uit een basis met daarop de arm, een bord, een placemat, twee lepels en twee aansturingsknoppen. Beide knoppen hebben hun eigen functionaliteit, een knop om te kiezen uit welke kom wordt geschept en de tweede om de schepbeweging aan te sturen. De arm van de eetrobot zorgt voor het scheppen en transporteren van het voedsel.

Voordat je Obi gaat gebruiken, laat je de juiste positie van de arm ten opzichte van je mond instellen. Deze kun je steeds op een andere manier  instellen, zodat je niet altijd op dezelfde manier hoeft te zitten.

Het systeem is draagbaar en heeft een accu. De eetrobot hoeft dus niet in de buurt van een stopcontact te staan. Bovendien is Obi hygiënisch: een aantal onderdelen kan in de vaatwasser.

 

Klik hier voor meer informatie

Laatste berichten

  • ‘Het Vergeten Festival’ op 22 juni voor het eerst in Steenbergen

    Het feit dat er bij beginnende dementie liever gesproken wordt over ‘verwardheid’ geeft aan dat het taboe rond de ziekte nog niet is doorbroken. De werkgroep DementieVriendelijke gemeente Steenbergen (DVG) maakt het onderwerp voor iedereen toegankelijk tijdens ‘Het Vergeten Festival’ op zaterdag 22 juni in Steenbergen.

  • Terugkomdag testers personenalarmen

    Vandaag stond er terugkombijeenkomst op het programma, georganiseerd door onze stagiair Glenn, voor de vrijwilligers die enige tijd geleden verschillende personenalarmen testten in het kader van het MRE-project.