Obi - robot om zelfstandig te kunnen eten

Als je je armen niet of nauwelijks kunt bewegen, is eten een uitdaging. Je partner, mantelzorger of een zorgprofessional kan je natuurlijk helpen bij de maaltijd. Maar hoe fijn zou het zijn om zelfstandig te eten? Dat kan met Obi: een eetrobot, die het mogelijk maakt om in je eigen tempo te eten, waar en wanneer jíj dat wilt.

Obi - de ideale eetrobot   

De functionele bediening van Obi is intuïtief en snel aan te leren. Het design zorgt voor een heel mooie, moderne uitstraling. De eetrobot is handzaam en heeft een ingebouwde accu, waardoor je niet afhankelijk bent van een tijdstip of locatie om te eten. Bovendien kan een aantal onderdelen zoals de lepel, het bord en de onderlaag, in de vaatwasser.

Voor wie?

Mensen met aanzienlijke beperkingen in de arm- en handfunctie die niet in staat zijn zonder hulpmiddel zelfstandig voedsel van een bord af te nemen en naar de mond te brengen of om drank naar de mond te brengen. Bijvoorbeeld mensen met een hoge dwarslaesie een neuromusculaire of neurologische aandoening of ernstige spasticiteit.

Hoe werkt het?

Obi heeft twee aansturingsknoppen: één om te kiezen uit welke kom wordt geschept, en één om de schepbeweging aan te sturen. Een arm met daaraan een lepel schept het voedsel op en brengt het naar je mond. Als je de eetrobot gaat gebruiken, stel je eerst de juiste positie van de arm ten opzichte van je mond in. Deze kun je steeds op een andere manier (laten) instellen, zodat je niet altijd op dezelfde manier hoeft te zitten.

 

Meer informatie >> Obi van Focal Meditech

 

Andere interessante innovaties

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.