Obi - robot om zelfstandig te kunnen eten

Als je je armen niet of nauwelijks kunt bewegen, is eten een uitdaging. Je partner, mantelzorger of een zorgprofessional kan je natuurlijk helpen bij de maaltijd. Maar hoe fijn zou het zijn om zelfstandig te eten? Dat kan met Obi: een eetrobot, die het mogelijk maakt om in je eigen tempo te eten, waar en wanneer jíj dat wilt.

Obi - de ideale eetrobot   

De functionele bediening van Obi is intuïtief en snel aan te leren. Het design zorgt voor een heel mooie, moderne uitstraling. De eetrobot is handzaam en heeft een ingebouwde accu, waardoor je niet afhankelijk bent van een tijdstip of locatie om te eten. Bovendien kan een aantal onderdelen zoals de lepel, het bord en de onderlaag, in de vaatwasser.

Voor wie?

Mensen met aanzienlijke beperkingen in de arm- en handfunctie die niet in staat zijn zonder hulpmiddel zelfstandig voedsel van een bord af te nemen en naar de mond te brengen of om drank naar de mond te brengen. Bijvoorbeeld mensen met een hoge dwarslaesie een neuromusculaire of neurologische aandoening of ernstige spasticiteit.

Hoe werkt het?

Obi heeft twee aansturingsknoppen: één om te kiezen uit welke kom wordt geschept, en één om de schepbeweging aan te sturen. Een arm met daaraan een lepel schept het voedsel op en brengt het naar je mond. Als je de eetrobot gaat gebruiken, stel je eerst de juiste positie van de arm ten opzichte van je mond in. Deze kun je steeds op een andere manier (laten) instellen, zodat je niet altijd op dezelfde manier hoeft te zitten.

 

Meer informatie >> Obi van Focal Meditech

 

Andere interessante innovaties

  • Tworby - driewieler ombouwmodule

    Heb je ondersteuning nodig tijdens het fietsen en wil je het liefst je eigen fiets behouden? Dit hulpmiddel kan geplaatst worden op iedere volwassenfiets. Elektrisch of standaard, de driewieler-ombouwmodule past erop. Je hoeft geen nieuwe fiets te kopen en bespaart daarmee flink wat kosten.

  • Eloflex - opvouwbare elektrische rolstoelen en scootmobielen

    Als je veel onderweg bent en de vrijheid en flexibiliteit wilt hebben om je rolstoel of scootmobiel mee te nemen in je eigen auto of op reis, bieden de modellen van Eloflex uitkomst. Opklapbaar en licht van gewicht, maakt het eenvoudig in te checken op een vlucht of te reizen per bus, trein of boot.