AV1 robot voor langdurig zieke kinderen

Met de AV1 robot kunnen langdurig zieke kinderen en jongeren meedoen in het dagelijks leven, in het klaslokaal de les volgen en in contact blijven met vrienden.

Doe mee wanneer je wilt

AV1 dient als de ogen, oren en stem van de leerling in de klas, op de dagen dat hij of zij niet fysiek aanwezig kan zijn op school. De leerling bestuurt de robot vanaf een smartphone of tablet. De leerling geeft aan dat hij of zij iets wil zeggen door AV1's hoofd te laten knipperen.

De robot draait 360 graden rond zodat de leerling met klasgenootjes kan praten en ze kan zien. Als de leerling niet actief wil meedoen met de les, wordt de bovenkant van AV1 blauw.

Makkelijker om terug naar school te gaan

Het kan moeilijk zijn om terug naar school te gaan als je door ziekte lang afwezig bent geweest. Door AV1 doet de leerling mee in de klas - ook tijdens periodes van afwezigheid/behandeling. Hierdoor is het makkelijker om later weer terug naar school te gaan.

Meer informatie

Ga voor meer productinformatie en verkrijgbaarheid naar de website van de producent: www.noisolation.com

 

 

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.