AV1 robot voor langdurig zieke kinderen

Met AV1 kunnen langdurig zieke kinderen en jongeren meedoen in het dagelijks leven, in het klaslokaal zijn en de les volgen, in contact blijven met vrienden.

Doe mee wanneer je wilt

AV1 dient als de ogen, oren en stem van de leerling in de klas, op de dagen dat hij of zij niet fysiek aanwezig kan zijn op school. De leerling bestuurt de robot vanaf een smartphone of tablet. De leerling geeft aan dat hij of zij iets wil zeggen door AV1s hoofd te laten knipperen.

De robot draait 360 graden rond zodat de leerling met klasgenootjes kan praten en ze kan zien. Als de leerling niet actief wil meedoen met de les, wordt de bovenkant van AV1 blauw.

Makkelijker om terug naar school te gaan

Het kan moeilijk zijn om terug naar school te gaan als je door ziekte lang afwezig bent geweest. Door AV1 doet de leerling mee in de klas - ook tijdens periodes van afwezigheid/behandeling. Hierdoor is het makkelijker om later weer terug naar school te gaan.

Meer informatie

 

Andere interessante innovaties

  • Kozie, gevoel van thuis

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Duo-Wonen voor comfortabel wonen dichtbij bij de mantelzorger

    Het lijkt wel een vakantiehuis, de modelwoning van Duo-Wonen. De sfeervolle houten afwerking, de grote ramen, het ruime interieur en de puntgave afwerking maken dat je al snel denkt: “Hier wil ik wonen!”. Voor mensen met een zorgindicatie is deze mantelzorgwoning een goede woonoplossing die veel comfort biedt.