CRDL contact door aanraking

De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking- én hun omgeving.

In de zorg wordt naarstig gezocht naar hulpmiddelen die contact met mensen met dementie, autisme of een verstandelijke beperking mogelijk maken, zodat menselijke waarde en persoonlijke aandacht behouden blijven.

Isolement doorbreken

De CRDL helpt het isolement van mensen te doorbreken wanneer een normaal gesprek niet meer goed mogelijk is. Het instrument maakt een contact mogelijk waaraan gebruikers gelijkwaardig kunnen deelnemen, ongeacht hun cognitieve vermogens. Iedere deelnemer heeft gelijke mogelijkheden het contact te initiëren en invloed uit te oefenen op de interactie.

Slimme software

De CRDL is bedacht door ontwerpers Dennis Schuivens en Jack Chen. Het instrument, van kwalitatief hoogwaardig massief edelhout, combineert speelse, organische vormgeving met slimme software. De elektronica is verborgen in de houten behuizing, zodat de technologie achter het product onzichtbaar blijft. Geen knoppen, snoeren, lampjes of stekkers. De nadruk ligt op interactie.

CRDL is periodiek te bekijken in het Huis van Morgen maar maakt geen vast onderdeel uit van onze producten.

Meer informatie

Andere interessante innovaties