De NightWatch waarschuwt je bij nachtelijke epilepsie aanvallen

De NightWatch is een comfortabele armband die gedurende de hele nacht nauwlettend de hartslag en beweging van de drager meet, terwijl deze in bed ligt. Wanneer  het systeem een zware epilepsie aanval vermoedt, wordt er een waarschuwingssignaal gegeven aan een hulpverlener in een andere ruimte door middel van een draadloos signaal naar het bijbehorende basisstation.

 

Nightwatch 1 web.jpg

De NightWatch is een comfortabele armband die gedurende de hele nacht nauwlettend de hartslag en beweging  van de drager meet,  terwijl deze in bed ligt. Wanneer  het systeem een zware epilepsie aanval vermoedt, wordt er een waarschuwingssignaal gegeven aan een hulpverlener in een andere ruimte door middel van een draadloos signaal naar het bijbehorende basisstation.

De NightWatch is bedoeld voor patiënten, ouders en zorgprofessionals die een effectieve manier zoeken om op tijd gewaarschuwd te worden bij heftige nachtelijke epilepsie aanvallen.

Voor ouders en verzorgers

De NightWatch verlicht de zorgtaak van ouders of verzorgers door deze draadloos te waarschuwen bij een heftige nachtelijke epilepsie aanval. Hierdoor kan snel en adequaat hulp worden geboden hetgeen  de kans op medische complicaties verkleint. De NightWatch is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken in een thuissituatie.

Voor de zorgprofessional

De NightWatch detecteert het merendeel van de klinisch urgente epilepsie aanvallen in een vroeg stadium. Het verbetert de zorgkwaliteit en verlicht de zorgtaak van zorgprofessionals die de verantwoordelijkheid hebben voor patiënten met zware nachtelijke epilepsie aanvallen.  Door de NightWatch te koppelen aan bestaande oproepsystemen voor verpleging past deze eenvoudig binnen bestaande zorgprocessen.

Voor zelfstandig wonenden

De NightWatch waarschuwt hulpverleners bij klinisch urgente aanvallen tijdens de nacht, waardoor patiënten zelfstandiger kunnen wonen.  Via een koppeling met een digitaal of optioneel GSM oproepsysteem, kunnen hulpverleners op afstand tijdig worden gewaarschuwd bij een nachtelijke epilepsie aanval en hulp verlenen als dat nodig is.

Ervaringen

Een gebruikerstevredenheid onderzoek onder 80 gezinnen die de NightWatch hebben aangeschaft bevestigt de wetenschappelijk effectiviteit van de NightWatch in de praktijk.

Bekijk de resultaten van het onderzoek
 

Wat gebruikers zeggen:

 • 'Het geeft wel meer zekerheid.'
 • 'Mooie vormgeving ook'
 • 'Het stelt je gerust mocht er een aanval komen. Je kan direct in actie komen.'
 • 'Het bevalt goed'
 • 'Wij zijn 100% tevreden.'
 • 'Dit is een hele verbetering tov de babyfoon die we hiervoor gebruikten om aanvallen te detecteren.

Meer informatie

Andere interessante innovaties

 • Obi - de robot waarmee je zelfstandig eet

  Als je je armen niet of nauwelijks kunt bewegen, is eten een uitdaging. Je partner, mantelzorger of een zorgprofessional kan je natuurlijk helpen bij de maaltijd. Maar hoe fijn zou het zijn om zelfstandig te eten? Dat kan met Obi: een eetrobot, die het mogelijk maakt om in je eigen tempo te eten, waar en wanneer jíj dat wilt.

 • Babbeltrucmelder - alert bij deurcriminaliteit

  Met één druk op de knop die je bij je draagt, krijg je direct ondersteuning bij het vermoeden van deurcriminaliteit. Geeft een gevoel van veiligheid in je eigen huis, met de mogelijkheid om hulp in te schakelen.