De NightWatch waarschuwt je bij nachtelijke epilepsie aanvallen

De NightWatch waarschuwt ouders en verzorgers bij heftige nachtelijke epilepsieaanvallen.

Nightwatch 1 web.jpg

 

NightWatch is een klinisch bewezen medisch hulpmiddel voor het detecteren van klinisch urgente epilepsieaanvallen tijdens de slaap.
Het systeem bestaat uit een comfortabele armband die gedurende de slaap nauwlettend de hartslag en bewegingen van de drager meet. Wanneer het systeem een mogelijk zware epilepsie aanval vermoedt, dan wordt er een waarschuwingssignaal gegeven aan een hulpverlener door middel van een draadloos signaal naar het basisstation.
NightWatch is geoptimaliseerd om mogelijk gevaarlijke epilepsieaanvallen te detecteren, waaronder tonische en tonisch-clonische aanvallen.

Voor ouders en verzorgers

De NightWatch verlicht de zorgtaak van ouders of verzorgers door deze draadloos te waarschuwen bij een heftige nachtelijke epilepsie aanval. Hierdoor kan snel en adequaat hulp worden geboden hetgeen  de kans op medische complicaties verkleint. De NightWatch is zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken in een thuissituatie.

Voor de zorgprofessional

De NightWatch detecteert het merendeel van de klinisch urgente epilepsie aanvallen in een vroeg stadium. Het verbetert de zorgkwaliteit en verlicht de zorgtaak van zorgprofessionals die de verantwoordelijkheid hebben voor patiënten met zware nachtelijke epilepsie aanvallen.  Door de NightWatch te koppelen aan bestaande oproepsystemen voor verpleging past deze eenvoudig binnen bestaande zorgprocessen.

Voor zelfstandig wonenden

De NightWatch waarschuwt hulpverleners bij klinisch urgente aanvallen tijdens de nacht, waardoor patiënten zelfstandiger kunnen wonen.  Via een koppeling met een digitaal of optioneel GSM oproepsysteem, kunnen hulpverleners op afstand tijdig worden gewaarschuwd bij een nachtelijke epilepsie aanval en hulp verlenen als dat nodig is.

Ervaringen

Een gebruikerstevredenheidonderzoek onder 80 gezinnen die de NightWatch hebben aangeschaft bevestigt de wetenschappelijk effectiviteit van de NightWatch in de praktijk.

Lees hier de reviews.  |  Bekijk de resultaten van het onderzoek.
 

Wat gebruikers o.a. zeggen:

 • "Het geeft wel meer zekerheid."
 • "Mooie vormgeving ook."
 • "Het stelt je gerust mocht er een aanval komen. Je kan direct in actie komen."
 • "Het bevalt goed."
 • "Wij zijn 100% tevreden."
 • "Dit is een hele verbetering t.o.v. de babyfoon die we hiervoor gebruikten."

Ga voor meer informatie naar de website van NightWatch: www.nightwatch.com

 

Andere interessante innovaties

 • Vivago - zorghorloge

  De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.