Moofie - speels beweegproduct

Moofie is een felgekleurde stick die beweegopdrachten geeft aan mensen die (te) weinig of moeilijk bewegen, graag méér willen bewegen, of die actief moeten revalideren.

Bewegen met Moofie, daar zit muziek in!

“Hallo, ik ben Moofie”. Zo begroet deze pratende beweegstok je als je ‘m aanzet. Dit innovatieve beweegproduct spreekt hardop beweegopdrachten uit, en werkt reactief en stimulerend d.m.v. licht, geluid en bekende muziek. Bewegen met de Moofie is gemakkelijk en FUN!

De vrolijke beweegstok is speciaal ontwikkeld voor mensen die (te) weinig of moeilijk bewegen, graag méér willen bewegen, of die actief moeten revalideren. De Moofie staat vol met leuke, uitdagende beweegopdrachten die individueel, in tweetallen of in groepsverband kunnen worden uitgevoerd. De stok spreekt de beweegopdrachten op een begrijpelijke manier stap voor stap uit. Hij reageert op aanraking en beweging, en stimuleert d.m.v. gekleurde lampjes, geluid en bekende muziek om te gaan en te blijven bewegen. En natuurlijk beloont ie je ook! Even genoeg beweging gehad? Speel dan 1 van de spellen of luister naar een luisterboek. Met de Moofie hoef je je niet te vervelen.

Functionaliteiten

De beweegstok geeft gesproken opdrachten. Er zit slechts 1 knop op waarmee je de Moofie aan zet. Verder hoef je alleen maar te luisteren naar wat hij zegt… Zo simpel is het. Je raakt met je hand één van de gekleurde vlakken aan op de Moofie om te starten met het beweegprogramma, spel of luisterboek van jouw keuze.

Bewegen
Onder het menu ‘Bewegen’ staan 6 of 24 (Pro-versie) beweegprogramma’s waarmee je direct van start kunt. Ben je na verloop van tijd toe aan nieuwe? Dan kun je eenvoudig nieuwe programma’s op de beweegstok zetten vanuit het Management-softwareprogramma. Sluit daarvoor de Moofie met de meegeleverde usb-kabel aan en in een handomdraai staan de nieuwe beweegprogramma’s erop.

Spelen
Onder het menu ‘Spelen’ staan een aantal (beweeg)spellen. Sommige spellen zijn geschikt om alléén te spelen, maar de meeste spellen zijn bedoeld om met meerdere personen te spelen. Deze informatie vind je terug bij de spellen in de webshop.

Luisteren
Onder het menu ‘Luisteren’ staat een luisterboek. Je kunt zelf extra luisterboeken of muzieknummers onder dit menu plaatsen via de softwareapplicatie.
N.B. Via de webshop biedt Moofie aanvullende pakketten met beweegprogramma’s, oefeningen, gesamplede muziek, spellen en/of luisterboeken aan.

Herinneringsfunctie
Optioneel kun je de beweegstok ook gebruiken als geheugensteun voor bijvoorbeeld het nemen van je medicijnen, welke dag of tijd het is, een afspraak bij de kapper of de dokter, dagelijkse handelingen zoals eten, drinken, wassen, bewegen, en nog veel meer. Hiervoor biedt Moofie via de webshop een herinneringsmodule aan. Bij elke herinnering volgen eerst een paar korte geluiden, gevolgd door opkomend licht in een kleur naar keuze. Daarna wordt de herinnering uitgesproken. Zodra je de beweegstok vastpakt of aanraakt, zet je de herinnering ‘uit’.

Lamp
Wanneer je de beweegstok even niet gebruikt, kun je deze in het laadstation zetten. Hij kan dan dienst doen als lamp. Het witte licht kan met de hand gedimd worden.

Meer informatie over dit product: www.moofie.nl

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.