Q-Fog - mobiel watermist blussysteem

Q-Fog is een gemakkelijk te plaatsen en ook weer te verhuizen volautomatisch risicogericht watermist brandbeveiligingssysteem voor gebruik in bestaande appartementen of woningen met een verhoogde behoefte aan brandbeveiliging; zoals bij ouderen, dementerenden of gehandicapten, in GGZ of begeleid wonen.

Q-Fog is in eerste instantie ontwikkeld om deze verminderd zelfredzame mensen de tijd te geven om bij brand geëvacueerd te worden door personeel of hulpverleners. Deze methode is goed passend in de praktische uitwerking van programma's voor risico-gestuurde brandveiligheid in de langdurige, - en woonzorg voorzieningen.

Ook wordt het systeem vaak ingezet als alternatief voor bouwkundige brandveiligheid/ WBDBO, waarbij de overleefbaarheid gedurende minimaal 15 minuten wordt gegarandeerd, in de ontstaansruimte van de brand.

Capaciteitsproblemen voor ontruimingsprocedures met (nacht)personeel kunnen met een Q-Fog worden ondervangen. Het is een effectieve optie om scootmobielgarages toegankelijk te houden en toch effectief te beveiligen. Ook als er geen mogelijkheid is om een tweede vluchtweg te realisten (bijvoorbeeld bij een monumentaal pand) dan dit systeem worden ingezet om de bestaande vluchtweg beveiligen, en zo zorgen voor een veilige en rookvrije vluchtweg in geval van brand.

Voordelen

 • Q-Fog voorkomt dat een kleine brand een grote brand wordt;
 • Q-Fog creëert en behoud overleefbare condities in de ontstaansruimte van de brand;  
 • Q-Fog is eenvoudig te installeren en weer te verhuizen, waardoor zeer kosteneffectief;
 • Q-Fog zorgt voor zeer weinig nevenschade, uw gebouw of kamer is zeer snel weer in gebruik, met minimale kosten.

Meer informatie

Ga voor meer productinformatie en verkrijgbaarheid naar de website van Q-fog: www.q-fog.nl

Andere interessante innovaties

 • Vivago - zorghorloge

  De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.