SASSCup - drinkbeker voor trillende handen

Deze drinkbeker voorkomt morsen in het geval van een motorische beperking. Bijvoorbeeld bij de ziekte van Parkinson of MS.

Drinken zonder te morsen, ondanks trillende handen

Is het lastig om te drinken uit een beker omdat je handen trillen en ben je het zat om met een rietje of tuitbeker te drinken? Dan is de SASSCup de oplossing. Het is een mooi ontworpen beker met een groot open oor. Je kunt het oor gewoon vastpakken, of over je hand klemmen en zo de beker gemakkelijk vasthouden en eruit drinken. Een los inzetstuk zorgt ervoor dat de vloeistof niet over de rand van de beker klotst. De gaatjes aan de zijkant van het inzetstuk zorgen ervoor dat je gewoon kunt drinken en niet snel knoeit.

 • De SASSCup is speciaal ontwikkeld voor mensen die problemen ervaren bij het drinken door trillende handen. De afgelopen jaren is veel tijd en energie geïnvesteerd om de beker te perfectioneren om tot dit eindproduct te komen.
 • Er is veel tijd gestoken in het ontwikkelen van het grote, mooie, open handvat van de drinkbeker. Dit handvat is stevig, comfortabel en gemakkelijk te gebruiken, ook als het je vaak moeite kost om naar een beker te grijpen.
 • De drinkbeker is bedacht, ontwikkeld en wordt geproduceerd in Nederland! Door de kleine productieschaal is het van hoge kwaliteit.

Hoe werkt het?

De SASSCup werkt door het speciaal ontwikkelde inzetstuk dat bij de beker wordt geleverd. Deze kan in de beker worden "geklikt". Door het oppervlak van het inzetstuk worden klotsende bewegingen van de vloeistof tegengehouden. Er zitten kanaaltjes aan de zijkant van het inzetstuk waar de vloeistof langs stroomt wanneer je een slok wilt nemen. Dit stroomt met een snelheid van 15 tot 18 ml/s.

Werkt het met dikkere vloeistof zoals yoghurt?

De drinkbeker kan worden gebruikt in combinatie met verdikkingsmiddelen. Dranken met een dikte vergelijkbaar met drinkyoghurt zullen langzamer stromen, maar kunnen wel gedronken worden. Diktes zoals vergelijkbaar met yoghurt of vla zullen moeilijk gaan, hiervoor kunt u het inzetstuk beter verwijderen. Er bestaat dan natuurlijk een kans dat er geknoeid wordt.

Mag het in de vaatwas?

De SASSCup mag gewoon in de vaatwasser. De drinkbeker is ook makkelijk schoon te maken met heet water en een borstel. Het materiaal waar de beker van is gemaakt is hydrofoob en stoot water en vuil af. Dit maakt het schoonmaken makkelijker.

 

Meer informatie of dit tremorhulpmiddel bestellen?

Dat kan via www.sasscup.nl

Andere interessante innovaties

 • Vivago - zorghorloge

  De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

 • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

  De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

 • Spencer® - slimme medicijndispenser

  Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.