True Doors - opplakdeuren

True Doors zijn opplakdeuren met de afbeelding van een voordeur van een vroegere woning van iemand die nu in een zorginstelling woont. Een voordeur staat vaak symbool voor een bepaalde periode uit iemands leven of een plek waar iemand met plezier gewoond heeft. Wanneer deze persoon naar een zorginstelling verhuist, kan een deur uit het verleden als het ware 'meegenomen' worden naar de nieuwe woonomgeving. True Doors ontwikkelde de opplakdeur om bij te dragen aan een herkenbaar gevoel van thuis wanneer een persoon verandert van woonomgeving.

Onderzoek naar het effect van True Doors

Het Trimbos Instituut heeft begin 2015 onderzoek gedaan naar het effect van de True Doors op zorglocatie D’n Aok, onderdeel van Zorggroep Charim te Veenendaal. Het onderzoek laat zien dat True Doors een positieve impact kunnen hebben op zowel de bewoners, verzorgenden als familieleden. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat de afbeelding van een deur uit het verleden het ophalen van herinneringen kan stimuleren bij bewoners en kan leiden tot meer welbevinden. Download het onderzoeksrapport op de website van het Trimbos Instituut.

Ook bij zorginstellingen in de regio West-Brabant worden de opplakdeuren van True Doors ingezet voor een vertrouwd en herkenbaar gevoel in een nieuwe omgeving. Naast zorginstellingen, worden de deuren ook door particulieren aangeschaft bijvoorbeeld als iemand verhuist naar een nieuw appartement.

Meer informatie

Kijk voor mee productinformatie en verkrijgbaarheid op de website van True Doors: www.truedoors.nl.

True Doors in het NOS Journaal

True Doors in het NOS Journaal

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.