VRiend - virtueel contact met je wereld buiten het ziekenhuis

Het is nooit leuk om voor langere tijd in het ziekenhuis te liggen. Zeker als je hierdoor ook nog bijzondere momenten mist. Die belangrijke sportwedstrijd, dat leuke feestje, of gewoon lekker kletsen met vrienden bijvoorbeeld. Met VRiend kun jet virtueel het ziekenhuis verlaten en toch deze momenten meemaken.

In contact met de buitenwereld

VRiend combineert drie elementen die dit mogelijk maakt. Een robotje met 360o-camera staat ergens in de buitenwereld, bijvoorbeeld bij familie thuis in de woonkamer. De patiënt in het ziekenhuis draagt een standaard VR-bril. Een draadloze, beveiligde verbinding maakt interactie met beeld en geluid tussen deze twee apparaten mogelijk. In korte tijd waan je je echt in de buitenwereld. Dit komt onder andere doordat je zelf bepaalt waar je naar kijkt.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Horus VR: www.vr-iendje.nl

 

Andere interessante innovaties

  • Vivago - zorghorloge

    De Vivago is een slim horloge dat eruit ziet als een normaal (stijlvol) horloge, maar is voorzien van een geavanceerd lifestyle monitoringssysteem. Dit houdt het levenspatroon van de drager in de gaten en waarschuwt direct bij afwijkingen. Dat geeft een gerust gevoel voor jezelf en voor je verzorgers of mantelzorgers.

  • Lavicta lichaamsdroger - afdrogen zonder handdoek

    De Lavicta lichaamsdroger is er voor iedereen die afdrogen na het douchen moeilijk of oncomfortabel vindt. Bijvoorbeeld bij mindere mobiliteit, huid- of haarproblemen, of gewoon als je een hekel hebt aan je afdrogen met een handdoek.

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.