Verstandelijke beperking

Hulpmiddelen

 • Medipoint - thuiszorgwinkel

  Medipoint is de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. Als jouw lokale thuiszorgwinkel kun je bij Medipoint terecht voor advies over producten en het lenen, huren en kopen ervan.

 • Moofie - speels beweegproduct

  Moofie is een felgekleurde stick die beweegopdrachten geeft aan mensen die (te) weinig of moeilijk bewegen, graag méér willen bewegen, of die actief moeten revalideren.

 • Tessa - kleine zorgrobot voor zelfredzaamheid

  Tessa de ‘pratende bloempot’ is een zorgrobotje dat mensen met een cognitieve beperking ondersteunt met gesproken berichten en instructies, zodat de gebruiker meer zelf kan.

 • Crdl - interactief zorginstrument d.m.v. aanraking

  De Crdl (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie, zoals in geval van dementie, autisme of een verstandelijke beperking.

 • Q-Fog - mobiel watermist blussysteem

  Q-Fog is een gemakkelijk te plaatsen en ook weer te verhuizen volautomatisch risicogericht watermist brandbeveiligingssysteem voor gebruik in bestaande appartementen of woningen met een verhoogde behoefte aan brandbeveiliging; zoals bij ouderen, dementerenden of gehandicapten, in GGZ of begeleid wonen.

 • CloudCuddle - veilige mobiele slaapplaats

  De CloudCuddle is een opblaasbare, lichtgewicht en veilige bedtent voor kinderen met een beperking. In een handomdraai verander je ieder standaard bed in een veilige slaapplaats.

 • iMemorizer - digitale geheugensteun voor dag en datum

  Uit onderzoek bij mensen met dementie is gebleken dat een geheugensteuntje omtrent de context van de dag ze goed kan helpen. De iMemorizer biedt uitkomst. Het is een digitale dagaanduiding voor onder andere mensen met dementie. Het geeft op een rustige en duidelijke manier context aan de dag.

 • Zembro - stijlvolle personenalarmering

  Zembro is heeft een reeks persoonlijk alarmeringsproducten vormgegeven als modern horloge of hanger voor de actieve senior. Met één druk op de onzichtbare knop kun je contact maken met familie, vrienden of mantelzorgers.

 • Safe-iD - SOS armband en ID-tags

  In geval van nood telt iedere seconde. Met een Safe-iD product heb je altijd noodnummers (ICE) van thuisblijvers en jouw belangrijke gegevens bij je. Op een armbandje, sticker, creditcard, schoenlabel of aan je horlogebandje.

 • DayClock - kalenderklok met agendafunctie voor structuur

  De DayClock is een staande digitale of analoge klok waarop dagelijks de actuele dag en datum voluit geschreven staan vermeld. Geen afkortingen, geen kleine letters, maar met een duidelijk leesbare weergave, voor zowel dag als nacht.

 • BelevenisTafel - touchscreentafel die verbindt

  De BelevenisTafel is een grote tablet waar je samen met anderen herinneringen kunt ophalen bijvoorbeeld door foto’s te bekijken of liedjes te luisteren. Ook kun je met elkaar een spel spelen. De BelevenisTafel biedt ontspanning en stimuleert het geheugen.

 • Sensara - slimme leefpatroonmonitoring

  Sensara is een slim monitoringsysteem voor familie of mantelzorgers waarmee mensen worden aanmoedigd om zelfstandig te blijven wonen waarbij hun gezondheid en welzijn onopvallend in de gaten gehouden kan worden.

Het Huis Van Morgen is altijd bij u in de buurt.