Communicatie

Bekijk hieronder een selectie van vernieuwende hulpmiddelen op het gebied van communicatie en beleving.
 

Hulpmiddelen

  • Spencer® - slimme medicijndispenser

    Spencer® is een automatische medicijndispenser met alarmfunctie die op het juiste moment de juiste medicijnen in de juiste dosis uitgeeft. Voor thuis en in een zorginstelling.

  • Medipoint - thuiszorgwinkel

    Medipoint is de grootste aanbieder van zorghulpmiddelen in Nederland. Als jouw lokale thuiszorgwinkel kun je bij Medipoint terecht voor advies over producten en het lenen, huren en kopen ervan.

  • Femly - beeldbellen via je eigen tv

    Femly brengt door beeldbellen via je eigen televisie de hele familie dichter bij elkaar. Hoe fijn is het als je eenvoudig kan videobellen met je kleinzoon of -dochter?

  • Tessa - kleine zorgrobot voor zelfredzaamheid

    Tessa de ‘pratende bloempot’ is een zorgrobotje dat mensen met een cognitieve beperking ondersteunt met gesproken berichten en instructies, zodat de gebruiker meer zelf kan.

  • Go-box - gesproken tv-ondertiteling

    De Go-box is dé oplossing als je problemen hebt met het lezen van de ondertiteling op je tv. Door de Go-box aan te sluiten tussen de decoder en de televisie, leest de box alle ondertiteling voor.

  • Spiqle - digitale agenda

    De Spiqle Agenda® is een digitale kalender met een groot beeldscherm dat via een app wordt bijgehouden. Speciaal voor mensen met geheugenproblemen of dementie.

  • Memory Lane - zorgbeeldscherm voor senioren

    De Memory Lane zorgbeeldscherm kan gebruikt worden door iedere senior die graag een tablet wil, maar het gebruik ervan als zeer lastig ervaart. Met een druk op de knop kun je via beeld en geluid contact hebben met familie, vrienden en kennissen.

     

  • Compaan - gebruiksvriendelijke tablet

    Compaan is een tablet waarmee in principe iedereen overweg kan. Zelf als je niet thuis bent in de wereld van computers, mobiele telefoons en internet.

  • Webbox3 - multimediaspeler voor blinden en slechtzienden

    De Webbox3 is een hulpmiddel voor blinden en slechtzienden waarmee u gesproken leesmateriaal kunt beluisteren. U kunt luisteren naar het laatste nieuws, dagelijkse kranten, tijdschriften, gesproken boeken, gesproken tv-ondertitels, radiostations en nog veel meer.

  • Kozie - aanraakkussen met geluid

    Kozie biedt mensen met dementie de mogelijkheid om op een intuïtieve en muzikale manier in verbinding te staan met hun omgeving. Er zijn twee varianten de KozieMe en de KozieWe.

  • Chatbot Bob houdt bij senioren een oogje in het zeil

    De Helperapp is gemaakt voor senioren en hun contactpersonen. Nieuw in de app is de slimme chatbot Bob de Bot. Bob checkt bij de gebruikers hoe het met hen gaat en waarschuwt hun familie of vrienden als dat nodig is. Bob beschermt de privacy maar regelt wel noodzakelijke hulp.

  • Met VRiendje, virtueel het ziekenhuis verlaten

    Het is nooit leuk om voor langere tijd in het ziekenhuis te liggen. Zeker als een patiënt hierdoor ook nog bijzondere momenten mist. Die belangrijke sportwedstrijd, dat leuke feestje, of gewoon lekker kletsen met vrienden bijvoorbeeld. Met VRiendje kan een patiënt virtueel het ziekenhuis verlaten en toch deze momenten meemaken.

  • VraagApp, een app voor mensen die af en toe hulp nodig hebben

    Veel mensen vinden de samenleving ingewikkeld, bijvoorbeeld mensen met een lichte verstandelijke beperking of laaggeletterden. Ze hebben vaak alledaagse vragen. Bijvoorbeeld over brieven. Of een OV-chipkaart. Veel dingen moeten bovendien online worden geregeld.  Zo kunnen kleine vragen leiden tot stress, vermijding van situaties en problemen. VraagApp geeft antwoord op allerhande dagelijkse vragen.

  • CRDL contact door aanraking

    De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking- én hun omgeving.

  • Reality Keeper, controle over jouw sociale media gebruik

    Met de app Reality Keeper houd je jouw sociale media gebruik én jezelf gezond. Plaats je opeens extreem veel berichten op sociale media? Of post je opeens middenin de nacht? Dat is vaak een signaal dat het minder goed met je gaat. Met deze app geef je jezelf op tijd een signaal.

  • Alzheimer app helpt bij dagelijkse zorg voor mensen met dementie

    Alzheimer Assistent is een interactieve informatiemiddel en hulp voor mantelzorgers van mensen met dementie. De assistent is behulpzaam, altijd bij de hand en gratis! Probeer de Alzheimer Assistent met tips en adviezen, verhalen van lotgenoten en houd zelf een dagboek bij, dat u kunt delen met anderen.

  • Wanderwatch - interactieve fun tijdens het buitenspelen

    De Wanderwatch is een gps-horloge met interactieve games waarmee kinderen makkelijker naar buiten zullen gaan om te spelen. Ouders kunnen met de smartwatch de locatie van hun kinderen volgen en met ze communiceren. Dat geeft een gerust gevoel.

     

  • Wuzzi Alert - alarmknop met locatievinder

    Het persoonsalarm van Wuzzi Alert geeft een zeker en veilig gevoel. Of je nu thuis, in de tuin, verder uit de buurt of in het buitenland bent. Je hebt alle vrijheid om te gaan waar je wilt. Met slechts één druk op de alarmknop is je hulplocatie bekend en kun je met elkaar praten. Zo heb je de noodhulp altijd bij je.

  • OrCam MyEye - voorleesbril

    OrCam MyEye is een kleine onopvallende camera, die past op elk brilmontuur. Orcam MyEye leest teksten voor en herkent gezichten en producten. Een kleine luidspreker vlakbij het oor, vertelt u alles wat de camera ziet. Een boek voorlezen gaat moeiteloos, u hoeft slechts te wijzen naar de tekst.

  • AV1 robot voor langdurig zieke kinderen

    Met de AV1 robot kunnen langdurig zieke kinderen en jongeren meedoen in het dagelijks leven, in het klaslokaal de les volgen en in contact blijven met vrienden.

  • Dementie en herinneringen app

    De Dementie en herinneringen app helpt mensen met dementie om positieve herinneringen op te halen. De app heeft liedjes, filmpjes, foto's en geluidsfragmenten uit de jaren 30 tot en met 60. Vaak geven deze herinneringen een fijn en vertrouwd gevoel.

  • Kijksluiter, video in plaats van een papieren bijsluiter

    Als een arts of apotheker je informatie geeft over een medicijn, kun je vaak niet alles onthouden. De bijsluiter bij het medicijn is vaak lastig om te lezen. De Kijksluiter maakt deze informatie begrijpelijk. Je kunt de informatie thuis op je gemak nog even nakijken.

  • MedApp Grip op medicatie

    Gebruikt u medicijnen? Welke pil moet ik innemen en wanneer? Waar is de bijsluiter gebleven en hoeveel medicijnen heb ik nu nog op voorraad? MedApp zorgt voor uw gezondheid en het is heel eenvoudig.

  • App Moet ik naar de dokter?

    Hardnekkige huiduitslag of een kind met koorts? Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neemt men dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch. Met de app Moet ik naar de dokter? kunnen mensen zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen.

  • Quli, overzicht in je leven

    Quli is een zorgplatform dat via elk apparaat (PC, Tablet, telefoon) helpt burgers met een zorgvraag zelfredzamer te worden en regie te hebben over hun eigen gezondheid.

  • Meneer Pienter geeft chronische zieke kinderen inzicht

    In Nederland is 1 op de 5 kinderen van 4 tot 12 jaar langdurig ziek. Astma, diabetes en chronische bronchitis komen het vaakst voor. Betere en specifieke informatie voor kinderen zorgt ook voor méér betrokkenheid van kinderen en daarmee voor een hogere therapietrouw en stress reductie.

  • iMemorizer, geheugensteun voor dag en datum

    Uit onderzoek bij mensen met dementie is gebleken dat een geheugensteuntje omtrent de context van de dag deze mensen goed kan helpen. De iMemorizer komt hier aan tegemoet. Het is een digitale dagaanduiding voor onder andere mensen met dementie. Het biedt op een rustige en duidelijke manier de context van de dag. De dagaanduiding is in de vorm van drie regels: dag van de week, gevolgd door de datum, gevolgd door het dagdeel.

  • Zembro Bracelet, stijlvolle personenalarmering in heel Europa

    Zembro bracelet is een moderne armband met horloge- en alarmfunctie voor de actieve senior. De bracelet zorgt ervoor dat u met een druk op de onzichtbare knop contact kunt maken met familie, vrienden of mantelzorgers. Zij ontvangen het alarmbericht via de Zembro app op hun smartphone en zien daarbij uw gps-locatie. Vervolgens kunnen zij telefonisch contact opnemen met de bracelet, waarna u met elkaar kunt praten. U kunt een onbeperkt aantal connecties toevoegen in de app. Voor extra zekerheid sluit u optioneel de Zembro 24/7 alarmservice af waarbij een professioneel callcenter uw alarmmeldingen opvolgt.

  • Save-me, zorg voor zekerheid in noodsituaties

    In geval van nood telt iedere seconde. Het is belangrijk dat hulpverleners de juiste hulp  kunnen bieden, daarom moeten ze snel en zonder moeite de persoonlijke en medische gegevens van de persoon in nood tot hun beschikking hebben. Dit is mogelijk met Save-Me.

  • DayClock, geeft duidelijkheid en rust

    De DayClock is een staande digitale of analoge klok waarop dagelijks de actuele dag en datum vol uitgeschreven staan aangegeven. Geen afkortingen, geen kleine letters, maar met een duidelijk leesbare weergave, voor zowel dag als nacht.

  • BelevenisTafel, samen actief, samen beleven

    De Onwijs BelevenisTafel is een grote tablet waar je samen met anderen herinneringen kunt ophalen bijvoorbeeld door foto’s te bekijken of liedjes te luisteren. Ook kun je met elkaar een spel spelen. De BelevenisTafel biedt ontspanning en stimuleert het geheugen.

  • True Doors - opplakdeuren

    True Doors zijn opplakdeuren met de afbeelding van een voordeur van een vroegere woning van iemand die nu in een zorginstelling woont. Een voordeur staat vaak symbool voor een bepaalde periode uit iemands leven of een plek waar iemand met plezier gewoond heeft. Wanneer deze persoon naar een zorginstelling verhuist, kan een deur uit het verleden als het ware 'meegenomen' worden naar de nieuwe woonomgeving. True Doors ontwikkelde de opplakdeur om bij te dragen aan een herkenbaar gevoel van thuis wanneer een persoon verandert van woonomgeving.

  • Philips EyeCare Pro bureaulamp, kies je eigen lichtvoorkeur

    Uit onderzoek blijkt dat iedereen een voorkeur heeft voor een bepaalde lichtkleur en intensiteit. In samenwerking met Essilor (Varilux brillenglazen) en opticiens ontwikkelde Philips daarom een lamp met verstelbare lichtsterkte én lichtkleur. Het resultaat van deze samenwerking is de Philips EyeCare Pro bureaulamp waarmee zowel de lichtintensiteit als de lichtkleur persoonlijk ingesteld kunnen worden. Deze persoonlijke instellingen zorgen ervoor dat men nog scherper kan zien en comfortabeler kan werken.

  • Philips dynamische verlichting, geeft meer energie

    Onze lichamen worden beïnvloed door het ritme van dag en nacht. De dynamiek van het daglicht stelt onze biologische klok in en beïnvloedt ons gevoel van welzijn. Dynamische verlichting zorgt dat wij ons goed voelen door de gunstige effecten van daglicht naar binnen te brengen. Mensen kunnen hun eigen omgeving aanpassen afhankelijk van hun behoeften, stemming en taken, en exact de juiste sfeer scheppen voor het verbeteren van prestaties en motivatie.

  • My Sensara, slim systeem voor mantelzorgers

    Sensara een slim monitoringsysteem voor familie of mantelzorgers waarmee mensen worden aanmoedigd om zelfstandig te blijven wonen waarbij hun gezondheid en welzijn onopvallend in de gaten gehouden kan worden. Familie en mantelzorgers krijgen een bericht op hun smartphone wanneer hun zelfstandig wonende moeder of vader ziek is, niet is opgestaan of niet is thuis gekomen. Het zelflerende systeem maakt gebruik van kleine, onopvallende sensoren die bewoners een optimale privacy garanderen.